Hasta Rehberi

Refakat Politikamız ve Refakatçi Kuralları

REFAKAT POLİTİKAMIZ VE REFAKATÇİ KURALLARI

Tedavi sırasında hastaya yardımcı olmak üzere; mevzuatın ve hastanemizin imkanlarının elverdiği ve hastanın sağlık durumunun gerektirdiği ölçüde, tedaviden sorumlu doktorun uygun görmesine bağlı olarak, hastanın refakatçi bulundurma hakkı vardır. Bu hakkın nasıl ve ne zaman kullanılacağı hastanemizde belirlenen usul ve esaslara uygun olarak gerçekleştirilmelidir. Hastanızın sağlığı açısından bu konuda bize yardımcı olmanızı ve hastanemizin refakatçi politikası çerçevesinde belirlenen usul ve esaslara uygun şekilde hastanıza refakat etmeniz gerektiğini önemle belirtmek isteriz.

1-Refakat kartı refakatçilerin yakalarında takılı olmalıdır.

2-Refakatçiler, refakat kartlarını göstermek sureti ile hastanemiz yemek hizmetlerinden ayrı bir ücret ödemeksizin yararlanabileceklerdir.

3-Hasta yanında kalmasına karar verilen refakatçi 16 yaşından küçük, 65 yaşından büyük olmamalıdır.

4-Refakatçi; hastasında bir sorun olduğunu düşündüğünde derhal servis hemşiresine haber vermelidir.

5-Hastaya dışardan yiyecek ve içecek getirilmemelidir.

6-Refakatçilerimiz, sabahları temizlik-vizite yapılan saatlerde servis dışında beklemelidir.

7-Hasta sağlığı açısından, tıbben ziyareti sakıncalı olan hastaların ziyaretçileri ikaz edilmelidir.

8-Refakatçilerin; hekim ve servis hemşirelerinin, tavsiye ve uyarılarına dikkat etmeleri gerekmektedir.

9-Hasta odalarındaki dolap ve etajerlere yiyecek konulmamalı, gerektiğinde buzdolabı kullanılmalıdır.

10-Refakatçiler hastaneye ait eşyaları dikkatli ve temiz kullanmaya özen göstermelidir.

11-Pencereden aşağı hiçbir şey atılmamalı ve pervazlara herhangi bir şey konulmamalıdır.

12-Refakatçiler bulunduğu yeri ve eşyaları temiz tutmalı, zarar vermemelidir.

13-Dilek ve öneriler servis sorumlu hemşiresine sözel olarak bildirilebilir ya da dilek ve öneri kutusuna yazılı olarak bırakılabilir.

14-Hastane içinde tütün ve alkollü madde kullanılması yasaktır.

15-Huzurlu bir ortam sağlanabilmesi için, hasta odası ve servis koridorlarında yüksek sesle konuşmaktan kaçmak gerekmektedir. Ayrıca odalarda bulunan televizyonların başkalarını rahatsız etmeyecek şekilde kullanılması gerekmektedir.

16-Refakatçiler (hekim ve hemşire direktifleri dışında) hastaya yönelik herhangi bir uygulama yapmayacaktır.

17-Refakatçiler ilgili hekim ya da hemşire isteği dışında, hastalarını hastane dışına çıkarmamalı, yatağını veya yatağın yerini değiştirmemelidir.

Tüm bu kurallar hastalarımıza daha iyi ve daha kaliteli hizmet verebilmek için düzenlenmiştir. Hassasiyet gösterdiğiniz için tüm hasta, refakatçi ve ziyaretçilerimize teşekkür eder; sağlıklı günler dileriz.

14 Mart 2022